Sastojci:
500 g krumpira100 g šunke narezane na kriške
3 jaja
1 režanj češnjaka
1 vlasac
1 limun
mlijeko
ribani Parmezan
60 g maslaca
peršin
Upute za pripremanje:
Skuhajte krumpir i ogulite ga dok je još topao. Umutite jaja, dodajte čašu mlijeka, sol, papar, malo ribanog muškatnog oraščića i šaku parmezana, pa sve izradite u dobro povezanu smjesu.Zažutite usitnjeni vlasac i šunku narezanu na kockice na 30 g maslaca, dodajte krumpir narezan na kolutiće, posolite, popaprite i pirjajte na jakoj vatri da se okusi povežu.
Kalupiće namažite maslacem, pa na stijenke utisnite ploškice krumpira, a u sredini ih složite jedne na druge. Prelijte umakom od jaja i kuhajte 20 minuta u pećnici na 180 °C.
Na 4-5 žlica ulja i vezici fino usitnjenog peršina i vlasca popirjajte češnjak (kojeg ćete kasnije ukloniti). Pudinge istresite na tanjur i prelijte umakom od začinskog bilja kojem ste primiješali limunov sok.