Sastojci:
250 g griza200 g sira za pizzu
1 kg blitve (ili špinata)
3 jaja
150 g šunke (1 deblja kriška)
0,5 dl mlijeka
ribani Parmezan
90 g maslaca
Upute za pripremanje:
Blitvu očistite, operite i skuhajte u lagano posoljenoj vodi. Jednom kuhanu blitvu dobro ocijedite. Zagrijte mlijeko u koje ste dodali 50 g maslaca i malo muškatnog oraščića. Kad mlijeko provri, postupno u njega dodajte griz, neprekidno miješajući, i pustite da se kuha 10 minuta. Tada kuhani griz izlijte u zdjelu. Dodajte usitnjenu šunku i sir za pizzu, narezanu blitvu i šaku parmezana, pa pustite da se prohladi. Primiješajte jaja, posolite i popaprite. Smjesu izlijte u male kalupe koje ste namastili maslacem, pa ih zapecite deset minuta na 180 °C. Složence poslužite tople, uz prilog od graška pirjanog na ulju.