FRANCUSKA TORTA S TREŠNJAMA (Desert)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

(za 6 osoba)
70 dag trešanja
5 dag maslaca
20 dag brašna
22 dag šećera u prahu
6 jaja
5 dl mlijeka
prstohvat soli

Upute za pripremanje:

Pećnicu zagrijte na 240 °C, trešnje operite i ocijedite. Mlijeko lagano zagrijte i izmiješajte brašno, šećer, sol i jaja. Kada smjesa bude jednolična i glatka, dodajte žlicu po žlicu mlakog mlijeka, uz stalno miješanje, tako da dobijete gustu kremu. Kalup za tortu dobro premažite rastopljenim maslacem i prekrijte slojem tijesta. Stavite 3 minute na vatru srednje jačine da se tijesto učvrsti. Skinite kalup s vatre. Brzo istresite trešnje i preostalo tijesto. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Poslužite mlako.