PALAČINKE VOUET (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

Za tijesto:
2 jaja
50 g brašna
2,5 dl mlijeka
50 g maslaca

Za nadjev:
350 g vrganja
1 vlasac
1,5 dl slatkog vrhnja
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto za palačinke miješajući jaja s brašnom. Dodajte mlijeko i povežite smjesu lupajući pjenjačom.
Tijesto procijedite na fino cjedilo.
Dno dobro ugrijane tave premažite maslacem.
Ulijte smjesu, razmažite je da pokrije dno, vodeći računa da palačinka bude vrlo tanka.
Pecite na laganoj vatri s obje strane: palačinku okrenite plosnatom žlicom.
Gljive očistite. Narezani vlasac nakratko popirjajte na 3-4 žlice ulja.
Dodajte gljive narezane na komadiće, malo peršina, sol i papar.
Pripremite umak: trećinu gljiva i slatko vrhnje usitnite mikserom, miješajući laganom brzinom.
Palačinke nadjenite preostalim gljivama, poredajte jednu do druge u vatrostalnu zdjelu, prelijte umakom, pospite parmezanom i zapecite u pećnici.