SLOŽENAC S PILETINOM (Predjelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

800 g koromača
300 g pilećih ili purećih prsa
3 jaja
3 dl mlijeka
majčina dušica
ribani Parmezan
suho bijelo vino
120 g maslaca
juha od povrća

Upute za pripremanje:

Očistite koromač i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Koromač tada ocijedite, usitnite i popirjajte na komadiću maslaca. Podlijte čašom mlijeka, smanjite vatru i pustite da se zgusne.
Koromač tada usitnite miskerom, izlijte dobivenu kremu u zdjelu i primiješajte bešamel umak kojeg ste napravili od 30 g maslaca, brašna i preostalog mlijeka, i dodali mu umućena jaja i šaku parmezana.
Izlijte smjesu u cilindrični kalup kojeg ste namastili maslacem i kuhajte pola sata na pari na 180 °C.
U međuvremenu pileća prsa zažutite na preostalom maslacu, posolite, podlijte s pola čaše vina, dodajte malo juhe, nekoliko listova majčine dušice, popaprite i pustite da se polako pirja.
Složenac istresite na tanjur za posluživanje, a sredinu napunite komadićima piletine.