BRODET OD ŽABLJIH KRAKOVA (Glavno jelo)

Specijalitet Goranske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
800 g žabljih krakova
150 g cherry rajčica
150 g mladog luka
2,5 dl bijelog vina
2,5 dl soka od rajčice
400 g palente
1 dl domaćeg bučinog ulja
0,1 dl suncokretovog ulja
sol
papar
peršin
timjan
vlasac

Upute za pripremanje:

Na suncokretovom ulju, na tavi popržimo žablje krakove oko 6-7 minuta. Posolimo ih, popaprimo i izvadimo iz tave.


U istoj tavi popržimo nasjeckani mladi luk i cherry rajčicu pa im dodamo bijelo vino i sok od rajčice. Ostavimo pirjati nekoliko minuta. Vratimo žablje krakove u tavu i prokuhamo sve zajedno još 5 minuta.


Palentu ukuhamo u 2 l slane vode (na rijetko), a na samom kraju dodamo bučino ulje i dobro promiješamo.