Sastojci:
za 4 osobe:1 kg kotleta od veprića
1 glavica crvenog kupusa
1 kapula
1 jabuka
0,2 dl bijelog vina
0,1 dl BBQ umaka (po želji mi radimo vlastiti)
sol
papar
ljuti feferon
100 g smeđeg šećera
2 lovorova lista
100 g senfa
100 g svinjske masti
Upute za pripremanje:
Dok su još u komadu, kotlete mladog vepra premažemo senfom i ostavimo da odleže oko 2 sata. Nakon što odleže, stavimo ih na najmanje 24 sata u marinadu čiji su sastojci bijelo vino, nasjeckana jabuka, polovica nasjeckane kapule, 2 lovorova lista i nasjeckani feferoni. Kotlete pečemo u komadu na ognjištu sa svake strane po 5 minuta. Kada su pečeni ostavimo ih da odmore 10-15 minuta.
Karamelizirani crveni kupus: u padeli rastopimo i lagano karmeliziramo smeđi šećer. Dodamo svinjsku mast i nasjeckani crveni kupus, posolimo i popaprimo pa pirjamo dok kupus ne omekša.
Kotlete narežemo prije posluživanja. Uz njih poslužimo karamelizirani crveni kupus te po želji dodamo malo BBQ umaka.