Sastojci:
teleća koljenica
glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g mrkve
100 g celerovog korijena
30 g grožđica
3 jušne žlice
aceta balsamica di Modena
sol
papar
4 jušne žlice ulja
2,5 dl crvenog vina
5 dl telećeg temeljca
grančica timijana
grančica ružmarina
vezica peršina
Upute za pripremanje:
Pećnicu ugrijati na 180°C. U prikladnoj tepsiji dobro ugrijati ulje pa na njemu popržiti meso. Potom ga izvaditi i odložiti na toplo. U soku koji je ostao kratko popržiti kockice povrća, bez grožđica. Sve zaliti crvenim vinom i zakuhati. Dodati teleći temeljac, grančice timijana i ružmarina te zakuhati još jednom. U tepsiju vratiti meso pa peći 2 sata. Pola sata prije kraja pečenja dodati grožđice zajedno s octom u kojem su se močile. Kad je meso pečeno narežemo ga na deblje ploške, serviramo zajedno s povrćem i umakom, a za prilog preporučamo palentu s domaćim kroketima i mlincima.