AGNELOTE (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za smjesu tijesta:
100 g brašna 00
1 jaje

za smjesu punjenja:
250 g svježe skute
muškat
1 jaje

za umak:
cherry rajčice
grančica ružmarina
maslinovo ulje
sol i papar

Upute za pripremanje:

Izmiješamo brašno i jaje te pustimo da tijesto odmori u frižideru pola sata. Nakon pola sata, tijesto provučemo kroz mašinu.
Sastojke za punjenje pomiješamo i držimo na hladnom do punjenja. Tijesto oblikovano za agnolete napunimo smjesom, pritiskom zatvorimo rubove da na smjesa ne iscuri te kuhamo 3 minute u kipućoj vodi.
Umak napravimo tako da cherry rajčice prerežemo na pola te ih skupa s grančicom ružmarina zapečemo u pećnici na 120°C 20 minuta. Nakon pečenja, pomice (rajčice) prebacimo u lonac te ih kuhamo 20 minuta da reduciraju. Nakon toga ih procijedimo. Procijeđene pomice popržimo na maslinovom ulju, dodamo reducirani, procijeđeni umak te posolimo i popaprimo.