Sastojci:
400 g junećeg bifteka1 lisnato tijesto
sol i papar po želji
3 jaja, krumpir
1 couvert pašteta
100 g svježeg kravljeg sira
200 g naribanog tvrdog sira
2 mrkve
2 tikvice
čikmaši
peršinov list
maslac
med
senf
1 dl ulja
1 žlica brašna
1 dl demi-glace umaka
Upute za pripremanje:
Biftek mariniramo nekoliko dana u senfu i ulju. Naglo ga popržimo na masnoći, začinimo i pustimo da se ohladi. Omotamo ga lisnatim tijestom koje prethodno narežemo na trakice (omotamo samo okolo), a na vrh stavimo smjesu od paštete, svježeg sira i jaja. Sve zajedno zapečemo u pećnici dok tijesto ne porumeni.
Palačinke od krumpira: Krumpir naribamo na krupno i dodamo jaja, brašno, naribani sir te sol i papar. Sve zajedno dobro pomiješamo velikom žlicom te stavimo na zagrijano ulje speći i zapeći s obje strane.
Prilog napravimo od tikvica i mrkve koje ogulimo i blanširamo, a prije posluživanja glaziramo na maslacu. Čimkaše je potrebno prethodno skuhati u kipućoj vodi.
Posluživanje: Kao podlogu koristimo palačinku od krumpira, na nju stavimo biftek umotan u tijesto, a okolo blanširano povrće i čikmaše. Sve zajedno prelijemo demi-glace umakom.