Sastojci:
za biskvit:3 jaja
90 g šećera
90 g brašna
1 cl kruškovca
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
za nadjev:
400 g kruške
za ukras:
200 g kruške
30 g maslaca
50 g šećera
1 cl kruškovca
Upute za pripremanje:
Odvojiti žumanjke od bjelanjka, dodati šećer, kruškovac i tući dok ne dobijemo pjenastu smjesu. Dodamo bjelanjke istučene u snijeg, te tome umješamo posijano brašno i prašak za pecivo.
Ne smijemo jako miješati kako snijeg ne bi pao. Uzmemo vatrostalnu zdjelu promjera 24 cm, premažemo maslacem i pošećerimo, ulijemo u kalup jedan sloj biskvita i prekrijemo slojem krušaka razrezanih na tanke ploške i završimo smjesom za biskvit.
Nakon pečenja ukrasimo ploškama krušaka poprskanih kruškovcem i poprženih na maslacu. Lagano karameliziramo. (Anton Toni Čehić)