Sastojci:
1 kg krumpira500 g roastbeefa (ili mljevene govedine)
1 luk
2 jaja i jedan žumanjak
brašno
krušne mrvice
30 g maslaca
patuljaste rajčice (za posluživanje)
Upute za pripremanje:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite ga, ispasirajte i, nakon što ste mu primiješali 2 jaja, 2-3 žlice brašna i dva prstohvata soli, izradite u gustu smjesu.Smjesu ćete tada razvući na veliki list masnog papira za pečenje. U sredinu tijesta, ostavivši malo mjesta na rubovima, položite usitnjeni roastbeef kojem ste primiješali luk usitnjen na fine komadiće, sol i papar. Ako se odlučite na mljeveno meso, morat ćete ga nakratko popirjati na malo luka.
Pomoću papira za pečenje, smjesu formirajte u debelu roladu i položite u vatrostalnu posudu namaštenu maslacem. Polako uklonite papir, vodeći računa da vam rolada ne pukne, premažite je umućenim jajem i pospite krušnim mrvicama. Roladu pecite 30-40 minuta na 160°C, dok joj površina ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Pustite roladu da se prohladi, i poslužite je uz patuljaste rajčice, narezanu na kriške.
Ako vam je ostao višak pečenog mesa od prethodnog obroka, eto vam izvrsne ideje kako da ga upotrijebite.