ČOKOLADNI KOLAČ S TREŠNJAMA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

25 dag trešanja
25 dag maslaca sobne temperature + za kalup
25 dag šećera
25 dag brašna + za kalup
10 dag gorkog kakaa
8 dag čokolade u prahu
5 jaja
0,5 dl ruma
pola praška za pecivo

Upute za pripremanje:

Trešnje operite, očistite i izvadite im koštice. Dugo miješajte maslac sa šećerom i dok sasvim posvijetli, dodavajte redom jedno po jedno jaje, neprekidno čvrsto miješajući. Pomiješajte brašno, prašak, kakao i čokoladu, te umiješajte smjesi maslaca i jaja. Na kraju dodajte rum i trešnje. Uspite u namašten i pobrašnjen duboki dugački kalup. Pecite otprilike 35 minuta u pećnici, zagrijanoj na 210°C. Provjerite je li kolač pečen, pa po potrebi produžite.