DANSKA TORTA S MALINAMA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za tijesto:
6 dag margarina
7,5 dag šećera
3 jaja
20 dag brašna
1,5 praška za pecivo
2,5 dl mlijeka
maslac i mrvice za kalup

za nadjev:
75 dag malina
4 dl slatkog vrhnja
2-3 žlice šećera u prahu
vanilin-šećer

za ukrašavanje:
bijelu ocaklinu (2-3 žlice limunovog soka, 20 dag šećera u prahu)
2,5 dag nasjeckanih pištacia
čokoladne mrvice
bombončiće-šarena jaja

Upute za pripremanje:

Dobro izradite maslac sa šećerom, te primiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašnu primiješajte prašak za pecivo, pa dodajte tijestu naizmjence s mlijekom. Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka i umiješajte u tijesto. Polovicu ulijte u namašten i mrvicama posut kalup, promjera 24 cm. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tako ispecite i drugi list. Očistite, ocijedite i dobro obrišite maline. Istucite slatko vrhnje s obje vrste šećera. Otprilike tri četvrtine nanesite na donji list torte i na to rasporedite maline. Poklopite drugim listom i stavite u hladionik. Prije posluživanja prelijte tortu bijelom ocaklinom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, bombončićima, pistacijama i čokoladnim mrvicama.
Za ocaklinu miješajte limunov sok, dodajući malo-pomalo prosijani šećer da dobijete gustu bijelu smjesu, koju žlicu po žlicu lijevajte na sasvim hladnu slasticu.