Sastojci:
za tijesto:6 dag
7,5 dag šećera
3 jaja
20 dag brašna
1,5 praška za pecivo
2,5 dl mlijeka
maslac i mrvice za kalup
za nadjev:
75 dag malina
4 dl
2-3 žlice šećera u prahu
vanilin-šećer
za ukrašavanje:
bijelu ocaklinu (2-3 žlice limunovog soka, 20 dag šećera u prahu)
2,5 dag nasjeckanih pištacia
čokoladne mrvice
bombončiće-šarena jaja
Upute za pripremanje:
Dobro izradite maslac sa šećerom, te primiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašnu primiješajte prašak za pecivo, pa dodajte tijestu naizmjence s mlijekom. Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka i umiješajte u tijesto. Polovicu ulijte u namašten i mrvicama posut kalup, promjera 24 cm. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tako ispecite i drugi list. Očistite, ocijedite i dobro obrišite maline. Istucite slatko vrhnje s obje vrste šećera. Otprilike tri četvrtine nanesite na donji list torte i na to rasporedite maline. Poklopite drugim listom i stavite u hladionik. Prije posluživanja prelijte tortu bijelom ocaklinom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, bombončićima, pistacijama i čokoladnim mrvicama.Za ocaklinu miješajte limunov sok, dodajući malo-pomalo prosijani šećer da dobijete gustu bijelu smjesu, koju žlicu po žlicu lijevajte na sasvim hladnu slasticu.