GNIJEZDA GALLÉ (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

200 g šampinjona
8 jaja
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Za majonezu:
1 jaje i 1 žumanjak
senf
limun
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Da biste napravili majonezu, razbijte jaje u zdjeli, dodajte žumanjak, žličicu senfa i malo soli.
Dodajte kap ulja i miješajte metlicom uvijek u istom smjeru (ili se poslužite mikserom, kojeg podesite na najmanju brzinu). Kada se umak zgusne, dodajte još malo ulja (kap po kap). Trebat će vam ukupno čaša ulja. Na kraju majonezu začinite sokom od polovice limuna.
Gljive očistite i operite. Narežite ih na komadiće i popirjajte na 3-4 žlice ulja. Dodajte sol i papar, podlijte s pola čaše bijelog vina i pustite da tekućina ishlapi.
Skuhajte jaja (6-7 minuta), prepolovite ih i uklonite žumanjke. Gljive usitnite mikserom zajedno s tvrdo kuhanim žumanjcima (dva žumanjka ostavite za ukras) i tako pripremljenom kremom napunite jaja. Na svako jaje stavite 2 žlice majoneze i malo pasiranog žumanjka.