Sastojci:
za 4 osobe:15 dag šampinjona
8 tvrdo kuhanih jaja
1 glavica luka
3 dl kiselog vrhnja
10 dag naribanog trapista
1 žlica brašna
2 dl mlijeka
2 žlice mrvica
peršinov list
ulje, vegeta, papar, sol
Upute za pripremanje:
Šampinjone pažljivo očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na ulju popržite sjeckani luk, dodajte narezane šampinjone, pa zajedno pirjajte da gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Posipajte ih brašnom, zalijte hladnim mlijekom, dodajte sjeckani peršinov list, posolite, popaprite, posipajte vegetom i pustite da zavrije. Nakon što su gljive u umaku zavrile, posudu maknite s vatre. Na dno odgovarajuće vatrostalne posude, prethodno namašćene, redajte polovicu količine na kolute narezanih jaja, preko njih prelijte pripremljene gljive u umaku, posipajte mrvicama poprženim na ulju, a preko njih, poredajte drugu polovinu narezanih jaja. Sve prelijte kiselim vrhnjem, posipajte naribanim trapistom i zapecite u pećnici oko 15 minuta. Poslužite uz salatu od matovilca.