Sastojci:
Za 4 osobe:
0,8 kg filea od purećih prsa
10 g soli
5 g papra
1 vezica ružmarina
1 vezica kadulje
1 vezica mažurana
2 režnja bijela luka
0,1 l maslinova ulja
50 g senfa
50 g krušnih mrvica
0,1 l bijela vina
0,3 kg miješana svježeg povrća (paprika, rajčica, patlidžan,tikvice)
400 g restana krumpira
Upute za pripremanje:
Filete od purećih prsa posolite i popaprite, dodate bijeli luk, ružmarin, kadulju i mažuran, te pržite na maslinovom ulju. Kada su fileti prženi, odlijete ulje, te zalijete bijelim vinom. Nakon 10 minuta uklonite s vatre, umiješate senf i posipajte krušnim mrvicama, te gratinirajte u pećnici 15 minuta. U međuvremenu popržite povrće na roštilju, te time dekorirajte tanjur, na koji ćete servirati pureća prsa. Ovo je recept za četiri osobe.