Sastojci:
0,5 dl ulja ili svinjske masti100 g kapule
2 režnja češnjaka
200 g krumpira
100 g svježih ili zamrznutih gljiva
10 g suhih gljiva
lovorov list, sol, papar
40 g glatkog brašna
1 - 1,5 l povrtnog temeljca
peršinov list
Upute za pripremanje:
Na zagrijanoj masnoći pirjati kapulu. Dodati joj češnjak i lovor. Zatim dodati prethodno namoćene suhe gljive i krumpir nasjeckan na sitne kockice.Sve zajedno pirjati 10-tak minuta. Upržiti i gasiti vinom. Kad vino ispari dodati brašno i upržiti, doliti temeljac i kuhati dok krumpir ne omekša i juha postane baršunasta.
Posuti peršinom i poslužiti uz dodatak kiselog vrhnja.
Jelo je za Gastronaut – IQM edukacije u Karlovcu osmislila Ivana Vukmanić, chefica restorana DP.