KRUH MLIJEČNI (Prilog)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg brašna
40 g maslaca
0,5 l mlijeka
1 kockicu svježeg kvasca od 40 g
70 g šećera
50 g grožđica
malo soli

Upute za pripremanje:

Prosije se i stavi u duboku zdjelu 1,5 kg brašna. U sredini brašna napravi se rupica u koju se uspe 4 dag rastopljena maslaca i malo mlakog mlijeka. Kvasac (4 dag) mora se dizati pola sata. Zatim se doda 1/4 litre mlakog mlijeka, 7 dag šećera, malo soli i 5 dag grožđica. Tijesto se mijesi tako dugo dok se od zdjele ne odvoji i pravi male mjehuriće. Zdjela se pokrije i ostavi da se tijesto u njoj diže pola sata. Tada se umijesi kruh ili pletenica, koja se stavi u namazanu tepsiju i pusti još jednom 1 sat dizati.
Peče se u pećnici ili krušnoj peći, a prije nego se stavi peći premaže se tučenim jajem.