Sastojci:
350 g uskih lazanja700 g šparoga
mlijeko
30 g brašna
pola limuna
juha od povrća
2 rajčice (za garniranje)
Zagrebački svježi sir (za posluživanje)
40 g maslaca
djevičansko maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Šparoge operite, odrežite im donji bijeli dio, pa ih kuhajte 20 minuta u visokoj uskoj posudi, povezane u stručak. Vodite računa da šparogama bude uronjen u vodu samo donji, tvrđi dio. Kuhane šparoge ocijedite, a vodu u kojoj su se kuhale procijedite i ponovno zakuhajte.Šparoge usitnite mikserom. Čašu mlijeka razrijedite s 5 kutlača juhe, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da kuha još 5 minuta, pa na kraju primiješajte maslac i brašno.
Tjesteninu skuhajte "al dente" u juhi od šparoga, koju ćete po potrebi razrijediti s još malo vode. Tjesteninu ocijedite i začinite kremom od šparoga. Pospite naribanom limunovom koricom, popaprite, ukrasite usitnjenim sirovim rajčicama i komadićima svježeg sira.