MALINE I BRESKVE SA SIROM (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

(za 5-6 osoba)

Za tijesto:
naribana koricu jednog limuna
225 g brašna
1 žlicu šećera
100 g mekanog maslaca
1 jaje

Za nadjev:
300 g malina
300 g bresaka
3 žlice pekmeza od malina
200 g svježeg sira
2 dl kiselog vrhnja
1 vrećicu vanilin šećera
2 žlice limunovog soka
1,5 žlica mljevenih badema

Upute za pripremanje:

Za tijesto izmiješajte brašno, limunov sok i prstohvat soli. Dodajte komadiće maslaca, svaki komad trljajte vršcima prstiju s brašnom dok ne dobijete pješčanu masu. Uspite šećer i dodajte jaje, zamijesite i napravite kuglu. Držite 20 minuta u hladioniku. Tijestom obložite kalup promjera 24-25 cm i pecite na “bijelo”. Pomiješajte sir s vanilin šećerom i limunom. Stavite veoma hladno kiselo vrhnje u ravnu visoku posudu, a nju u zdjelu s vodom i kockicama leda. Miksajte 5 minuta da dobijete vrlo čvrstu pjenu, stavite sir i pažljivo miješajte odozdo prema gore. Razmažite po kori i držite 10 minuta na hladnom. Pospite maline na pola kolača, a na drugu polovicu poslažite razrezane breskve. Ugrijte pekmez, ostavite da se malo ohladi ali se ne smije stisnuti. Premažite kolač. Prepržite bademe bez masnoće i poslažite uz rub kolača.
Savjet: tijesto možete ispeći 24 sata prije i držati ga na zračnom i vlažnom mjestu. Kad dogotovite kolač držite ga u hladioniku.