PARFAIT OD NARANČE (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

160 g šećera
0,2 dl vode
7 jaja
300 g deli-orange pasta (puratos)
6 dl punomasnog vrhnja za šlag
3 ml kapi arome naranče

Upute za pripremanje:

Kuhajte sirup 100 g vanilin šećera, 60 g kristal šećera i 0,2 dl vode dok se ne stvore mekane kuglice.
Utucite jedno cijelo jaje i 6 žumanjaka. Jajima lagano dodajte sirup, aromu i deli pastu orange, neprekidno miješajući da dobijete hladnu i gustu smjesu.
Lagano tucite 6 dl punomasnog vrhnja. Vrhnje umiješajte u pripremljenu smjesu od jaja sirupa i paste, pazeći da sastojci budu posve ravnomjerno i dobro umiješani. Smjesu izliti u kalupe željenog oblika pa smrznuti.
Kad se parfait smrzne izvaditi ga iz kalupa i poslužiti s Misnim vinom Gospoja.


Chef: Dino Knežević