PILETINA A’LA DIAVOLA S POVRĆEM SA ŽARA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
0,8 kg filea od pilećih prsa
10 g soli, 5 g papra
1 vezica ružmarina
2 režnja bijela luka
0,1 l maslinova ulja
50 g senfa
50 g krušnih mrvica
0,1 l bijela vina
0,3 kg miješana svježeg povrća (paprika, rajčica, patlidžan)
400 g restana krumpira

Upute za pripremanje:

Fileta od pilećih prsa posolimo i popaprimo, dodamo bijeli luk i ružmarin, te pržimo na maslinovom ulju. Kada su fileti prženi, odlijemo ulje, te zalijemo bijelim vinom. Nakon 10 minuta uklonimo s vatre, umiješamo senf i posipamo krušnim mrvicama, te gratiniramo u pećnici 15 minuta. U međuvremenu popržimo povrće na roštilju, te time dekoriramo tanjur, na koji serviramo pileća prsa. Ovoje recept za četiri osobe.