Sastojci:
za 4 osobe:teleća koljenica od oko 1kg
sol
papar grubo samljeven
150 g kapule
300 g mrkve
3 žlice ulja
200 g korijena celera
250 g krumpira
300 g telećih kostiju u malim komadićima
1 žlica umaka pomidora
1/2 litre mesne juhe
1/8 litre bijelog vina
Upute za pripremanje:
Teleće koljenice posoliti i popapriti. Kapulu, mrkvu i celer očistiti i isjeckati. Krumpire oguliti i narezati na velike plohe.Teleće koljenice u vrućem ulju u velikom posudi zapeći sa svih strana. Zatim koljenice izvaditi, a u masnoći zapeći teleće kosti. Dodati jednu šaku povrća i umak od rajčice, te sve skupa kratko propirjati.
Dodati koljenice, juhu i vino te posudu staviti u pećnicu i peći na 200 stupnjeva oko dva i pol sata.
Izvaditi koljenice i kosti, umak pečenja procijediti i vratiti u posudu kao i ostatak povrća, krumpir i koljenice. Na štednjaku u zaklopljenoj posudi pirjati daljih 30 minuta dok povrće i krumpir ne omekšaju.
Posoliti i popapriti te poslužiti u istoj posudi.