PITA OD TREŠANJA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

350 g brašna
malo praška za pecivo
200 g margarina ili masti
150 g šećera
malo vanilin-šećera
2 jaja

Za nadjev:
500 g trešanja
50-100 g badema
malo Kotanyi cimeta
nastrugana limunova kora

Upute za pripremanje:

Prosije se 350 g brašna s malo praška za pecivo, doda 200 g margarina, 150 g šećera, malo vanilin-šećera, 1 sirovi žumanjak i 1 cijelo jaje. Od ovoga se napravi tijesto i razdijeli u dva dijela, te svaki razvalja u veličinu tepsije. Jedan se položi u tepsiju, premaže nadjevom, a drugim se pokrije nadjev. Peče se 45 minuta. Pečeno se pospe šećerom.
Nadjev: očisti se od koštica 500 g trešanja, samelje 50-100 g badema, po tijestu razastru trešnje, pospu bademima, cimetom i nastruganom limunovom korom.