PUNJENA PURICA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 purica od 2 kg
1 kriška domaćeg kruha
150 g uzgojenih gljiva
100 g sira za pizzu
50 g šunke
150 g suhih šljiva
2 češnja češnjaka
2 vlasca
1 žumanjak
1 mali bijeli tartuf
peršin
ribani Parmezan
marsala
mlijeko
maslinovo ulje
juha od povrća

Upute za pripremanje:

Puricu operite i očistite. Šljive namočite u mlakoj vodi, uklonite im košticu i narežite na komadiće. Sir za pizzu i šunku narežite na kockice ili listiće.
Gljive očistite, operite, prosušite i narežite na listiće. Usitnjeni režanj češnjaka i jedan vlasac pirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte gljive, sol, papar, povežite marsalom i pustite da se kuha 6-8 minuta.
Kruh namočite u malo mlijeka, ocijedite ga i primiješajte mu usitnjeni peršin, češnjak i vlasac. Dodajte žumanjak, očišćeni tartuf narezan na listiće, parmezan, šljive, sir za pizzu, šunku, gljive, sol i papar.
Promiješajte nadjev i njime napunite puricu. Zašijte otvor kroz kojeg ste punili, a puricu stavite u namaštenu vatrostalnu posudu i pecite sat vremena na 180 °C, povremeno podlijevajući juhom.