Sastojci:
(za 4 osobe)4 teleća odreska teška po 150 gr
100 g mljevene puretine
50 g maslina zelenih
50 g maslina crnih
1 mesnatea crvena paprika
1 žuta paprika
1 svežnjić peršinovog lišća
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
2 dcl kokošje juhe
0,5 dcl bijelog vina
4 žlice maslinovog ulja
50 g maslaca
sol, svježe mljeveni papar
riža:
250 g riže
pola glavice luka
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar
50 g maslina
Upute za pripremanje:
Na maslacu popirjajte luk. Kad luk omekša na njega stavite mljevenu puretinu, popirjate, kad je gotovo maknete s plamena i umiješajte sjeckane masline, peršin i češnjak. Kad se nadjev pohladi njime punite potučene teleće odreske i rolajte ih u svitke i povežite kuhinjskim koncem.U tavi na maslinovom ulju popržite odreske sa svih strana do zlatno-žute boje, popaprite ih i posolite. Zalijevajte vinom i kokošjom juhom, dinstamo 15 minuta. Pred kraj dodajte papriku narezanu na rezance koju smo prethodno spekli i ogulili kožu.
Za vrijeme pirjanja pripremite rižu na klasičan način samo na kraju dodajte masline i servirajte ih kao prilog uz rolice s maslinama.