Sastojci:
500 g rižapureća prsa
tikvice
mrkve
polovica poriluka
peršin
suho bijelo vino
juha od povrća
ribani Parmezan
40 g maslaca
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Nasjeckajte očišćeni poriluk te ga pirjajte na 4-5 žlica ulja.U tavi zažutite pureća prsa narezana na trakice. Ulijte pola čaše vina i pustite da ispari na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru pa ulijte kutlaču juhe, dodajte sol i papar te poklopite i kuhajte 20 minuta, podlijevajući po potrebi s još juhe.
Očišćene i oprane tikvice i mrkvu skuhajte zajedno s rižom u velikoj posudi u koju ste ulili litru i pol posoljene vode te litru juhe. Nakon 15 minuta ocijedite i začinite rižu s malo maslaca i parmezanom te narežite tikvice i mrkvu. Premjestite rižu, tikvice i mrkvu u tavu s puretinom i lagano prokuhajte.
Ovo glavno jelo poslužite ukrašeno sjeckanim peršinom