REZANCI U UMAKU OD ŠKAMPI I TIKVICA (Međujelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

0,12 kg rezanca "Barilla"
0,06 kg očišćenih repova škampa
0,06 kg tikvica
5 g Vegete
1 g bosiljka
1 g mente
2 g češnjaka
10 g maslinova ulja
0,2 kg maslaca
list peršina
0,1 l slatkog vrhnja
sol
papar po ukusu
dekoracija

Upute za pripremanje:

Rezance kuhamo u kipućoj slanoj vodi 6 - 9 min. Ocjedimo ih i ispremo hladnom vodom. Na rastopljeni maslac stavimo maslinovo ulje, tikvice narezane na rezance i očišćene repove škampa. Nakratko popržimo, podlijemo vinom i pustimo da tekućina reducira. Dodamo slatko vrhnje, preostale začine, trave i kuhane rezance. Nakratko zakuhamo te serviramo na topli plitki tanjur.