Sastojci:
500 g rižapile od 1,5 kg
tikvice
polovica poriluka
peršin
suho bijelo vino
juha od povrća
ribani Parmezan
40 g maslaca
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Očistite pile i plamenom odstranite preostalo perje. Nasjeckajte očišćeni poriluk te ga pirjajte na 4-5 žlica ulja.Zažutite pile, okrečući ga drvenom žlicom, ulijte pola čaše vina i pustite da ispari na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru pa ulijte kutlaču juhe, dodajte sol i papar te poklopite i kuhajte 20 minuta, podlijevajući po potrebi s još juhe.
Odstranite pileće kosti i narežite meso na komade pa vratite u tavu i pustite na toplom.
Očišćene i oprane tikvice skuhajte zajedno s rižom u velikoj posudi u koju ste ulili litru i pol osoljene vode te litru juhe. Nakon 15 minuta ocijedite i začinite rižu s malo maslaca i parmezanom te narežite tikvice. Premjestite rižu i tikvice u tavu s piletinom i lagano prokuhajte.
Ovo glavno jelo poslužite ukrašeno sjeckanim peršinom.