Sastojci:
Ljubičasti lukdomaći pršut
bijelo vino
povrtni temeljac
riža
začini
timijan
maslac
žumanjak od prepeličjeg jaja
mladi kozji sir
vrhnje za kuhanje
brie sir
Upute za pripremanje:
Rižoto od mladog kozjeg sira, pršuta i prepeličjeg jaja s pjenicom od siraNa maslacu lagano sotiramo nasjeckani ljubičasti luk. Dodamo sitno narezani domaći pršut. Podlijemo bijelim vinom i kada reducira na pola, zalijemo povrtnim temeljcem. Dodamo rižu, začine po potrebi te na kraju timijan i maslac.
U kalup složimo do pola rižoto, dodamo žumanjak od prepeličjeg jaja, dodamo ostatak rižota i na vrh komadiće mariniranog mladog kozjeg sira.
Posebno serviramo pjenicu od sira.
Pjenica od brie sira
Sir natopimo u vrhnju za kuhanje, začinimo i protisnemo kroz gusto sito u bocu za šlag.