RIŽOTO OD MLADOG KOZJEG SIRA... (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

Ljubičasti luk
domaći pršut
bijelo vino
povrtni temeljac
riža
začini
timijan
maslac
žumanjak od prepeličjeg jaja
mladi kozji sir
vrhnje za kuhanje
brie sir

Upute za pripremanje:

Rižoto od mladog kozjeg sira, pršuta i prepeličjeg jaja s pjenicom od sira

Na maslacu lagano sotiramo nasjeckani ljubičasti luk. Dodamo sitno narezani domaći pršut. Podlijemo bijelim vinom i kada reducira na pola, zalijemo povrtnim temeljcem. Dodamo rižu, začine po potrebi te na kraju timijan i maslac.
U kalup složimo do pola rižoto, dodamo žumanjak od prepeličjeg jaja, dodamo ostatak rižota i na vrh komadiće mariniranog mladog kozjeg sira.
Posebno serviramo pjenicu od sira.

Pjenica od brie sira
Sir natopimo u vrhnju za kuhanje, začinimo i protisnemo kroz gusto sito u bocu za šlag.