ROASTBEEF NA ŽARU (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

800 g roastbeefa
5 žlica ulja
velika glavica luka
pola zelene paprike
1 feferon
pola limuna
1 žličica slatke paprike
vorčester umak
3 žlice vinskog octa
čašica konjaka
papar u zrnu
sol

Upute za pripremanje:

U tanjuru izmiješati ulje s octom, nekoliko kapi vorčester umaka, limunov sok, malo soli, papriku i dosta mljevenog papra. Tom umaku dodati nasjeckani luk, papriku i feferon. U tu marinadu staviti meso i ostaviti da se kupa u njoj otprilike dva sata u pokrivenoj posudi. Zatim meso izvaditi, odstraniti sve što se uhvatilo za meso i povezati ga koncem: nabosti meso na ražanj i peći na 250 ºC. S vremena na vrijeme meso premazati marinadom ili sokom iz tave, koja je stavljena ispod mesa. Kad površina uhvati koricu, smanjiti temperaturu na 200 ºC i nastaviti peći. U međuvremenu procijediti marinadu i staviti na vatru da malo prokuha. Kad meso ima lijepu smeđu boju, skinuti ga s ražnja i položiti ga na metalni tanjur, preliti ga ugrijanim konjakom i zapaliti. U marinadu dodati umak od pečenja i poslužiti odvojeno.