ROASTBEEF U VREĆI (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 kg roastbeefa
100 g narezane slanine
1 mrkva
1 korijen celera
vezica peršina
1 list lovora
1 limun
suho bijelo vino
ulje
papar u zrnu
sol


Cabernet Sauvignon

Upute za pripremanje:

Očišćenu mrkvu narezati na kolutiće, celer i luk narezati na sitnije komade, nasjeckati peršin. Meso zavezati koncem, položiti u zdjelu, posoliti, na meso staviti zelenje, dodati lovor i preliti vinom i limunovim sokom. U toj marinadi ostaviti meso da odstoji jedan dan na hladnom mjestu (ne u hladnjaku). Povremeno ga okretati. Prije pečenja meso ocijediti, posipati s nekoliko zdrobljenih zrna papra, obložiti meso slaninom, opet posoliti, umotati meso u mastan papir i zarolati. Staviti meso u posudu i u pećnici peći otprilike jedan sat. Nakon toga odstraniti papir, a meso narezati na ploške i poslagati na tanjur za posluživanje.

Uz roastbeef u vrećici uredništvo Gastronauta preporuča Cabernet Sauvignon, Landskroon.