Sastojci:
Za 4 osobe22,5 dag kratke zelene tjestenine
1 mrkva
1/2 glavice cvjetaće
8 dag graška
1 paprika
1 rajčica
2 režnja češnjaka
1 korjen celera
10 dag crnih maslina bez koštica
75 g sira za pizzu
Za preljev:
2 dl bijelog vina
malo maslinovog ulja
žlica senfa
usitnjeno svježe začinsko bilje
Upute za pripremanje:
Skuhajti tjesteninu u slanoj vodi i procijediti je. Politi je maslinovim uljem. U vrućoj vodi kratko prokuhati mrkvu, grašak i cvjetaću. Sve procijediti, a mrkvu i cvjetaću narezati na komadiće. Izrezati papriku, češnjak, rajčicu i celer na male komadiće. Dodati svo povrće u paštu, uključujući i masline.Za preljev izmiješajti vino, ulje, senf i začinsko bilje. Umiješati u salatu i dodati naribani sir. Dobro ohladiti.