SAUTÉ OD PRNJAVICA (Međujelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg prnjavica
6-8 kriški domaćeg kruha
2 zrele rajčice
5-6 režnja češnjaka
peršin
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

: Prnjavicama uklonite pijesak i druge nečistoće. Rajčice operite i narežite na komadiće. Operite i lijepu vezicu peršina, kojeg ćete tada usitniti na fine komadiće.
Polako pirjajte 3 češnja češnjaka na 5-6 žlica ulja. Dodajte prnjavice, prelijte ih s pola čaše bijelog vina i pustite da se jelo pirja otprilike još 2 minute dok vino ne ishlapi.
Tada dodajte rajčice i peršin, posolite, popaprite i poklopite posudu. Kada se školjke otvore, isključite štednjak.
Kriške kruha prerežite po pola, zapecite ih u pećnici (ili tosteru) i svaki komad natrljajte češnjakom. Kriške kruha složite na tanjure i prekrijte vrućim prnjavicama u oklopu. Prelijte umakom od pirjanja i garnirajte usitnjenim peršinom.