Sastojci:
Orly masa
4 jaja
1 dl ulja
2 dl piva
8 žlica brašna
sol
350 g somovine bez kosti
1 žlica brašna
3 dl ulja
sol
Upute za pripremanje:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke posoliti, istući i stalno miješajući pjenjačom postupno dodavati ulje i pivu. Kad se masa sjedini postupno usuti brašno. Na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Orly masu prije upotrebe staviti u hladnjak. Somovinu isjeći na filee, debljine prsta, posoliti, uvaljati u brašno i umočiti u pripremljenu Orly masu. Pržiti na umjereno toplom ulju. Povremeno protresti posudu u kojoj se prži somovina da masnoća prekrije ribu. Svaki komad ribe mora porumenjeti i narasti. Uz somovinu Orly poslužiti tatarski umak ili umak od rajčice i kuhani slani krumpir.