TJESTENINA PINELLI (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

200 g šampinjona
350 g kratke tjestenine (penne)
2 tikvice srednje veličine
2 režnja češnjaka
peršin
ribani Parmezan
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Gljive očistite i operite. Tikvice također očistite i operite.
Češnjak narežite na krupne komade (na takav će način njegov sok lakše izaći) i popirjajte na jakoj vatri na 3 ili 4 žlice ulja. Dodajte gljive i tikvice narezane na tanke kriške.
Podlijte s pola kutlače juhe i posolite. Kuhajte na umjerenoj vatri dok tekućina ne ishlapi.
Tjesteninu skuhajte "al dente" i primiješajte umaku iz kojeg ste prethodno izvadili češnjak. Pospite narezanim peršinom i dodajte veliku šaku naribanog parmezana.