TORTA OD POVRĆA (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za tijesto:
250 g brašna
1/4 male žlice soli
1 jaje
100 g maslaca

za tortu:
3 paprike (jedna žuta, zelena i crvena)
1 veća glavica kapule
3 režnja češnjaka
30 g maslaca
1/8 litre mlijeka
4 jaja
sol
papar
oregano
muškatni oraščić
bazilikum
1 žlica sitno sjeckane zelenjave

Upute za pripremanje:

Paprike i kapulu izrezati na rezance,češnjak iscijediti.,maslac ugrijati a zatim dodati začinjeno povrće i sve skupa pirjati oko 5 minuta.Tijesto peći 15 minuta na temperaturi od 200 C i staviti u posudu za tortu.
Povrće oplemenjeno češnjakom naredati po tijestu.Mlijeko sol jaja i naribani muškatni oraščić umiješati i politi po povrću te peći oko 35 minuta na temperaturi 200 stupnjeva.Ukrasiti zelenjavom i poslužiti toplo.