Sastojci:
15 dag piškota
1,8 dl mlijeka
10 dag šećera
5 dag kakaa
2 velike breskve
25 dag malina
4 jaja
maslac i šećer za kalupe i za ocaklinu
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag šećera
nekoliko kapi limunovog soka
Upute za pripremanje:
Batićem za meso što sitnije istucite piškote. Pristavite mlijeko. Miješajte kakao prah i šećer da se dobro izmiješaju te malo pomalo ulijevajte kipuće mlijeko, neprekidno miješajući. Mikserom izmiješajte jaja, pomalo primiješajte mlaki kakao i smrvljene piškote. Namažite maslacem i pospite šećerom nekoliko plitkih kalupa. Ulijte smjesu. Poslažite kalupe u lim te između njih ulijte vodu da dopire do polovice visine kalupa. Pristavite poklopljeno. Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuhajte pola sata. Istresite na tanjure. Za ocaklinu sitno naribajte čokoladu i miješajte je na pari da se otopi. Šećer navlažite s malo limunova soka i miješajte na pari da se dokraja otpi. Primiješajte otopljenu čokoladu, dobro izmiješajte te prelijte preko tortica. Sasvim ohlađene okružite komadićima breskve i pospite opranim, očišćenim i sasvim suhim malinama.