VARIVO OD LEĆE S KESTENIMA (Prilog)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

20 dag leće
30 dag pečenih kestena
5 dag maslaca
1 žlica mljevenih žitarica
3 žlice maslinovog ulja
majčina dušica
mažuran
2 žlice pirea od rajčica
sol, papar
1 čaša juhe

Upute za pripremanje:

Leću namočiti u hladnoj vodi i ostaviti 1 dan. Ocijediti i 2 sata kuhati u neslanoj vodi na laganoj vatri. Kestene ispeći. Oljuštiti i razrezati na komadiće. U tavi otopiti maslac i popržiti kestene. Pire od rajčica i žitarice razmutiti u juhi i time zaliti kestene. Promiješati i po potrebi dodati vode od leće. Posoliti i popapriti, dodati začinske trave u vrećici od gaze koja se kasnije vadi. Još malo prokuhati, dodati ocijeđenu leću i vodu. Kuhati još 15 minuta. Tada vrećicu s travama izvaditi, a varivu dodati hladno maslinovo ulje. Ponuditi vruće s valjušcima od sira ili kuhanim tijestom.