Sastojci:
24 već gotova srednja volovana350 g miješanog povrća ili ruske salate (može i zamrznuto)
300 g repova račića
24 šparoge (samo vrhovi)
100 g sira Bilogarac
1 kruška
vlasac, peršin
cocktail umak
Upute za pripremanje:
U odvojenim ćete posudama skuhati račiće (3-4 minute), miješano povrće (6-7 minuta) i šparoge (8 minuta) u malo posoljenoj vodi. Ocijedite sve namirnice i prosušite ih na papirnatom ubrusu.Nekoliko račića i graška iz miješanog povrća ostavite sa strane, jer će vam trebati za garniranje, a sve preostale namirnice, oguljenu i očišćenu krušku, kockice sira i narezani vlasac usitnite mikserom. Smjesu posolite i začinite s 3-4 žlice cocktail umaka. Napunite volovane nadjevom, garnirajte račićima i graškom, složite ih na lim za pečenje i zapecite 6-7 minuta u pećnici koju ste zagrijali na 160 °C. Izvucite volovane iz pećnice i poslužite mlake.