ZELENA TORTA OD POVRĆA (Međujelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 kg špinata
1 poriluk
3 tikvice
350 g brašna
2 jaja
sir Ribanac
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite poriluk i tikvice. Špinat dobro operite. Povrće kuhajte u zasebnim posudama u lagano posoljenoj vodi. Poriluk i tikvice narežite na kriškice. Špinat dobro ocijedite i usitnite na što je moguće manje komadiće. Špinat stavite u zdjelu i primiješajte mu veliku šaku ribanca, jaja, 4-5 žlica ulja, sol i papar. Sve sastojke polako promiješajte drvenom kuhačom. Pripremite tijesto: brašno izradite s 3 žlice dobrog ulja, kutlačom vode i prstohvatom soli. Tijesto dobro umijesite i ostavite da počiva pola sata. Tijesto razvaljajte u 2 nejednaka kruga. Većim krugom pokrijte kalup niskih stijenki, kojeg ste dobro namastili uljem. Napunite nadjevom, počevši sa špinatom i završivši kriškama poriluka i tikvica. Nadjev pokrijte drugim krugom tijesta i zalijepite rubove. Pecite u pećnici na 180 °C otprilike pola sata.