Sastojci:
400 g raznog zelenog povrća (blitva, kelj, špinat ili mladaraštika/pomiješano ili samostalno)
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
6 šnita tanko narezane slanine
12 papričica, prerezanih na pola
1 žlica bijelog vinskog octa
1 žlica sjemenki gorušice
prstohvat šećera
Upute za pripremanje:
U kipućoj vodi prokuhati povrće 1-2 minute, ocijediti i ostaviti sa strane da se hladi. U tavi na vrućem ulju popeći tanko narezane kriške slanine te ih staviti na kuhinjski papir da se masnoća ocijedi.Iz tave ukloniti višak ulja, dodati ocat, maslinovo ulje i sjemenke gorušice te ugrijati. Ponovo dodati slaninu, prstohvat šećera i začiniti po volji.
Kad se sve dobro zagrije dodati Peppadew papričice i zeleno povrće. Miješati i peći dok povrće ne omekša. Poslužiti toplo.