FUŽI NA PASTIRSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

(za 2 osobe)
0,2 kg divljih šparoga
0,1 kg svježih šampinjona
0,1 kg istarskog pršuta
0,06 l maslinova ulja
0,1 kg luka
režanj češnjaka
sjeckani peršin
0,05 l suha bijela vina
0,1 l mesna temeljca
sol i papar po potrebi
0,2 kg domaćih fuži (vrsta istarske domaće tjestenine)

Upute za pripremanje:

Luk pirjamo na maslinovom ulju da uvene. Dodamo pršuta izrezanog na kockice, divlje šparoge, šampinjone, sol, papar, češnjak. Lagano pirjamo 10 minuta. Dodamo bijelo vino, mesni temeljac i peršin. Kuhamo još 5 minuta. Sjedinimo s kuhanim fužima, okrenemo dva, tri puta u tavi i serviramo kao toplo predjelo.