RIŽOT OD BAKALARA (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

300 g očišćenog i skuhanog bakalara
2,5 dl maslinova ulja
2 glavice luka
1 glavica češnjaka
1,5 žlica koncentrata od rajčica
300 g riže
2 vezice peršina
150 g ribanog parmezana
sol, papar

Upute za pripremanje:

Bakalar narezati na komadiće. Na ulju popržiti sitno sjeckani češnjak i luk pa kad zažuti dodati koncentrat od rajčica. Promiješati i odmah dodati rižu. Doliti vodu u kojoj se kuhao bakalar i posuti sjeckanim peršinom. Popapriti, a ako je potrebno i posoliti. Kuhati neprestano miješajući. Kada je riža napola kuhana dodati bakalar i 100 g ribanog parmezana. Promiješati. Nakon 10 minuta maknuti s vatre, poklopiti i ostaviti da malo stoji. Poslužiti s preostalim parmezanom.