Sastojci:
2 skuše, 800 g400 g zrelih rajčica (ili pelati)
2 režnja češnjaka
peršin
brašno
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Opranim skušama u tekućoj vodi odstranite utrobu te ih narežite na 4 fileta.Uvaljajte filete u brašno i pržite ih polako s obje strane na 8 - 10 žlica vrelog ulja. Ne želite li upotrijebiti maslinovo ulje već jeftinije sjemenovo, pobrinite se da je kvalitetno.
Izvadite filete iz ulja, ocijedite ih i osušite na kuhinjskom papiru te lagano posolite.
Očišćenu vezicu peršina sitno isjeckajte. Oprane rajčice prepolovite, odstranite sjemenke pa ih narežite.
Zažutite sitno sjeckani češnjak na 5 – 6 žlica ulja (ovog puta maslinovog) i dodajte rajčice, malo soli i papra. Kuhajte na tihoj vatri 15 minuta dok se rajčica ne raspadne (upotrebom pasirane rajčice kuhanje se ubrzava).
Složite filete u umak i kuhajte na tihoj vatri još 10 minuta. Ugasite vatru, dodajte peršin i poslužite.