SRNEĆI HRBAT S TARTUFIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osbe:
80 dag srnećih kotleta
5 dag tartufa
1,5 dl ulja
5 dag maslaca
4 režnja češnjaka
žlica brašna
1,5 dl bijelog vina
lovorov list
ružmarin
sol i papar

Upute za pripremanje:

Srneće kotlete ostaviti preko noći u marinadi. Meso izvaditi iz marinade, potući batom, posoliti, popapriti, uvaljati u brašno i popržiti sa obje strane na ulju. Kad kotleti dobiju boju, izvaditi ih i staviti na topli tanjur. Na istom ulju popržiti sjeckani češnjak, vratiti meso, dodati lovor i ružmarin. Pirjati na laganoj vatri, povremeno dolijevajući toplu vodu. U međuvremenu tartufe krupno naribati i popržiti na maslacu. Dodati ih mesu, preliti bijelim vinom i zajedno pirjati pet minuta. Poslužiti uz njoke od krumpira ili kruha.