ZEC NA ISTARSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Istarske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
1 kg zeca
150 g suhe pancete
glavica luka
5 režnjeva češnjaka
vezica peršina
2 mrkve
2 rajčice
1 dl ulja
žlica brašna
1 dl bijelog vina
list lovora
ružmarin
mažuran

Upute za pripremanje:

Preko noći ostaviti zeca u marinadi. Kad se meso izvadi iz marinade treba ga oprati i narezati na kocke. Meso popržiti na ulju, posoliti ga i popapriti, a kad dobije boju izvaditi ga. Na istom ulju popržiti najprije slaninu, zatim dodati luk, sjeckani češnjak i peršin. Pirjati uz povremeno dolijevanje tople vode. Zatim posuti brašnom, dodati oguljenu i narezanu rajčicu, grančicu ružmarina i lovor. Kad provrije, dodati zečje meso i sve pirjati dok sastojci ne omekšaju. Povremeno zalijevati toplom vodom. Na kraju dodati vino i kuhati još desetak minuta na laganoj vatr. Poslužiti s njokima i salatom od radića.