KOLAČIĆI OD SEZAMA (Desert)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
2 jaja
80 g šećera
3 g suhog kvasca
80 g zrna bijelog sezama
60 g masti
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Brašno istresite u zdjelu, primiješajte mu šećer i kvasac. Miješajući mikserom, ovoj smjesi dodajte umućeno jaje i omekšanu mast, i izradite sve sastojke u homogeno i elastično tijesto, koje ćete pokriti i ostaviti da počiva sat vremena. Tijesto tada ponovno premijesite i podijelite ga u kuglice veličine loptice za golf.
U drugoj zdjeli umutite jaje, pa u njega uronite svaku kuglicu, ali tako da samo jedna polovica kuglice bude uronjena u jaje. Namočenu polovicu tada nježno položite na aluminijsku foliju na koju ste istresli sezamove sjemenke, i lagano pritisnite da se sjemenke bolje zalijepe, a da kuglica dobije duguljasti oblik. Kolačiće složite u posudu za pečenje koju ste lagano namastili uljem. Strana nadjevena sezamovim sjemenkama neka bude okrenuta prema gore. Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.