Sastojci:
200 g rižinih (ili pšeničnih) špageta200 g nemasne svinjetine
2 češnja češnjaka
pola mladog luka
1 svježe oguljeni đumbir
0,5 l juhe od povrća
šećer
rižino vino
pikantan umak od soje
glutamat
sol
pikantno ulje u kojem se namakao feferon
biljno ulje
Upute za pripremanje:
Povrće očistite i operite. Meso kuhajte 5 minuta u kipućoj vodi koju ste lagano posolili, ocijedite ga i narežite na komadiće dugačke 3 x 1 cm. U woku (ili u tavi) zagrijte 2 žlice ulja, dodajte žličicu šećera i pustite da se karamelizira na srednjoj vatri, neprekidno miješajući. Dodajte komadiće mesa i nakratko popirjajte.Podlijte žlicom vina, sojinog umaka, nekoliko kapi pikantnog ulja i promiješajte. Nakon 1 minute, dodajte usitnjeni češnjak i đumbir, podlijte toplom juhom, dodajte prstohvat glutamata i prstohvat soli. Poklopite wok, smanjite temperaturu i pustite jelo da se kuha otprilike sat vremena. U međuvremenu špagete skuhajte ”al dente” u kipućoj vodi koju ste lagano posolili. Kuhane špagete raspodijelite u zdjelice, na dno kojih ste složili fino usitnjeni luk pomiješan sa sojinim umakom, prstohvat soli i prstohvat glutamata. Tjesteninu prelijte juhom iz koje ste izvadili češnjak i đumbir i poslužite.